Interview “Vragen aan Proust” in De Morgen

Lieve fans,

Sinds gisteren online en sinds vandaag in de papieren uitgave van De Morgen: mijn interview “Vragen aan Proust”. Allemaal naar de krantenboer en vertel het aan jullie familie, vrienden, kennissen, lieven, buren!

Ik ben zeer blij met dit diepgaand interview, zondermeer één der beste die ik ooit gaf in de loop van de 12 1/2 jaar dat ik bezig ben. In de serie interviews “Vragen aan Proust” heeft De Morgen al verschillende illustere personen aan de tand gevoeld, dit is hun eigen omschrijving:

“De Franse schrijver Marcel Proust beantwoordde ze ooit in een vriendenboekje, nu geeft De Morgen er een eigenzinnige draai aan. In ‘De vragen van Proust’ krijgen bekende en minder bekende medemensen een reeks persoonlijke en confronterende vragen voor de kiezen.”

In het rijtje van de geïnterviewden: Jean-Marie Dedecker, Karel Van Eetvelt, Pascale Naessens, Bent Van Looy, Rik Torfs, Karen Daemen en nog vele anderen. Ik ben dus zeer vereerd dat De Morgen ook mij hiervoor gevraagd heeft.

Lees mijn interview en laat me weten wat je ervan vindt. Om te besluiten de Top-3 van mijn favoriete muziek, die staat wel vermeld in het interview, maar enkel hier kan je ze ook beluisteren. Geniet van deze Goddelijke Muziek, zweef met me mee naar Hogere Sferen:

 

 

 

Lieve groetjes,

xxxxx

jouw Marijke

UPDATE!

Onderstaande toffe reactie ontving ik op 24 april 2018.
Ik plaats deze integraal met toestemming van de schrijfster.
Hartelijk dank Sascha!

Lieve Marijke

Graag wil ik bedanken voor het interview dat je onlangs gaf aan De Morgen en hoe je hiermee alle vooroordelen over het “domme hoertje” ontkracht.

Ik ben zelf ook werkzaam in de prostitutie, namelijk de thuisontvangst, en bots regelmatig op tegen de vooroordelen over het beroep dat vrouwen zoals jij en ik met veel passie en zorg uitvoeren. Nee, wij zijn geen marginale drugsverslaafden en hebben ook geen torenhoge schuldenberg die we op deze manier willen afbetalen. Wij zijn goede moeders, lieve vriendinnen, zussen, dochters, enz die voor een niet zo conventionele carrière gekozen hebben maar voor de volle 100% achter deze keuze staan.

Ik moest even lachen toen je vermelde hoe Bart De Wever een statuur beloofde, maar die belofte niet nakwam. Ook ik moet mijn geld onder een ander statuut aangeven en vind dat een jammerlijke zaak. Het wordt hoog tijd dat wij gewoon kunnen zijn wie we zijn, zonder al die omslachtige achterpoortjes.

Met veel plezier las ik hoe je vertelde over je zoontje en hoe jullie als gezin functioneren. Ik heb zelf een dochter van vier aan wie ik op een gegeven moment ook zal moeten vertellen wat mama écht doet. Ik maak me daar wel eens zorgen in, maar dankzij dit interview net een beetje minder.

Het wordt tijd dat de maatschappij stopt met onze jobs onder de mat wil vegen. Bedankt om jouw steentje bij te dragen aan een toekomst waar we hopelijk nog meer voor ons werk kunnen uitkomen!

Liefs

Sascha