Op vakantie naar Singapore!

singapore

Lieve lezers,

Met veel plezier kondig ik hier aan dat ik van 5 tot 13 februari op vakantie ga naar Singapore! Ik heb daar ook een belangrijke zakenmeeting, maar ik ga toch voornamelijk genieten van deze prachtige stadstaat, infeite een eiland, gelegen tussen Maleisië en Indonesië. Ben jij daar ook op vakantie of voor zaken? Daten met mij is mogelijk, gewoon bellen op +3249861643. Er is geweldig veel te zien: cultureel, culinair en uiteraard is er luxe-shopping mogelijk: Orchard Road is zowat de Champs Elysées van Azië, c’est magnifique!

Singapore is amper 716 km² groot, ongeveer 3 keer Antwerpen. Het is zeer dichtbevolkt: 5 miljoen inwoners, en het regime is héél streng: dieven krijgen keiharde stokslagen en drugdealers worden zonder pardon opgehangen. Daardoor is het één van de veiligste landen ter wereld.
Er heerst welvaart en daarom is multicultuur hier wél geslaagd: Boeddhisten, Christenen, Moslims, Toaïsten, Hindoeïsten en de talrijke blanke expats, ze leven hier vredig naast en bij elkaar. Raciale conflicten bestaan hier niet en er is respect voor vrouwen: ik kan hier zelfs uitdagend gekleed, helemaal alleen, ‘s nachts (!) rondwandelen, zonder lastig gevallen te worden. Als dàt niet uniek is, vertel dat maar eens in Berlijn.

Op loopafstand wandel je door Chinatown naar Indische en Arabische wijken, pagodes, tempels, gebedshuizen, markten, tavernes en restaurants. De architectonische hoogstandjes die je hier kan bewonderen zijn wereldberoemd. Zo heb je het hoogste rad en het hoogste zwembad ter wereld. Voorts de aangelegde tuinen en de befaamde spuitende Merlion aan het water, ik heb er al veel van gehoord, en nu zal ik het met mijn eigen ogen zien. Vlakbij zijn er eilandjes met exotische stranden en luxe-resorts, één is zelfs bereikbaar per kabelbaan! Er is een fenomenale Zoo, Universal filmstudio’s, moderne musea en pretparken. Ik zal me echt niet vervelen, mijn man en zoon kijken er ook naar uit.

We logeren in een tophotel van de Conrad-Hilton-groep en ik ga er een toffe warme week van maken. Een combinatie van zaken & toerisme, lekker eten, en vanzelfsprekend ook heerlijk luieren aan het zwembad of aan een wit strand met palmbomen, cocktail in de hand. Ik zal aan jullie denken en achteraf trakteer ik je op een boeiend reisverslag. Singapore is immers een unieke luxueuze locatie, een soort Monaco in het quadraat op z’n Chinees. Ik ga uiteraard ook de plaatsen bezoeken waar de hoertjes hun klanten versieren; kijken hoe dat daar werkt, haja.

Noteer dus in jullie agenda dat ik nog beschikbaar ben tot en met 3 februari. Pas vanaf 15 februari kan je me terug contacteren, jaja, zo lang zal je zonder mij moeten overleven. Ik tel nu verder af: op 5 februari rijden we naar Amsterdam en stijgen we met Emirates op van Schiphol naar Dubai, daar effe wachten en vervolgens vliegen we naar Singapore, joepie, dit wordt pas genieten, voor één week zal ik Knokke niet missen!

Dikke kussen,

xxxxx

Hot Marijke