5 – If there is something

Cover-800

Lieve musiclovers,

Hier komt de vijfde song in mijn reeks “speciale liedjes”. Deze keer ook absoluut topniveau van één der beste groepen ever: Roxy Music.
Dit onvergetelijk nummer “If there is something” staat op hun allereerste geniale en verbluffend innovatieve LP uit 1972.

Beluister eerst de originele LP-versie en dan de prachtige LIVE-uitvoering van Brian Ferry in 2011.

lyrics

Waarom deze song? Want op de LP staan nog andere nummers die kwalitatief zeker zo origineel en hoogstaand zijn. Wel, omdat dit voor mij één van de meest indringende nostalgische lovesongs ever is. Dit is geen nep-romantiek, dit is geen melig “I love you” gelul, dit gaat over oprechte gevoelens, gemiste kansen en nog van dat, het snijdt door je hart, als je er één hebt tenminste.

In 2008 komt “If there is something” terug in de magnifieke film “Flashbacks of a Fool” met een imponerende Daniel (007) Craig. De manier waarop dit liedje als soundtrack wordt gebruikt is mindblowing: ik vermoed sterk dat de film is opgebouwd rond deze song. Dit is niet zomaar een begeleidend deuntje, het is de sleutel van dit tragisch liefdesverhaal. Oordeel zelf en bekijk vooral de volledige movie om deze lovestory te laten doordringen. Als je hierdoor niet écht ontroerd wordt ben je een harteloos wezen, een alien, een robot! Zeg dat ik het gezegd heb!

Dikke kusjes,

xxxxx

Hot Marijke

Poster