3 soorten seks

Lieve lezers,

Ik wil het even hebben over seks. Niet bijster origineel, hoor ik je denken. Ok akkoord, maar toch zou ik graag even op de verschillende soorten seks dieper ingaan. Dat zijn er waarschijnlijk honderden, zelfs duizenden, toch kan je ze allemaal terugbrengen tot 3 soorten: seks uit liefde, seks voor het plezier en betaalde seks. Noteer meteen dat gratis seks niet bestaat, nooit, dat is een Playboy-illusie. Voor wat hoort wat, in alle drie soorten seks speelt poen altijd mee, hoofdrol of bijrol, geld doet de wereld draaien. Ook zogenoemde “romantische etentjes” kosten bakken euro’s, om maar te zwijgen van kadootjes in de vorm van lingerie en juwelen. Categorie 1 real lovers en categorie 2 sexfriends zijn lopende rekeningen, enkel bij categorie 3 weet je precies wat het gaat kosten. Hoe tegenstrijdig het ook klinkt: betaalde seks blijft de goedkoopste en heel dikwijls ook de meest bevredigende vorm van vrijen.

1 – Seks uit liefde

huwelijke bedrog

Dit is in theorie de mooiste, de beste, de meest ultieme seks. Want wat is er prachtiger dan twee mensen die elkaar graag zien en dat bekronen met de eenwording van hun lichamen? Bovendien zal die ideale liefde en perfecte seks eeuwig duren, Amen. Althans, dat sprookje proberen ze ons in Hollywood wijs te maken: valse romantiek viert hoogtij in de sprookjesfabriek. “I love you” en het eeuwige antwoord “I love you too” is de toverformule voor een lang en gelukkig leven. De film eindigt echter waar het voor ons begint: met het huwelijk.

Was het maar zo eenvoudig. Uiteraard is liefde (wat dat ook mag zijn) een toffe basis voor een relatie, dat de seks ook dik in orde gaat zijn is minder vanzelfsprekend. In Hollywood zijn er 2 uitersten: géén seks of gangseks. In het eerste geval wordt er zelfs geen ene tepel getoond om de film ook aan kindjes te kunnen slijten. Het tweede soort seks begint als het koppel de voordeur gepasseerd is: ze scheuren de kleren van elkaars lijf, de man zet de vrouw brutaal op een kastje en neukt haar als een bonobo, beiden hijgen en kreunen er op los. Deze gangseks moet doorgaan voor stomende passie, ik vind het enkel lachwekkend.

Even over échte passie: het allesverslindende gevoel als je elkaar seksueel wil bezitten, is dat liefde? Het kan zijn, maar ik vrees dat passie vooral zo passioneel is (haha) omdat beide partijen nieuw en vers voor elkaar zijn. Nieuwe borstels keren goed, zoiets. Nieuwe lichamen verkennen is spannend en als de juiste stemming er is en de seks klikt, lokt dat passie uit. Toch hoort het volgens mij meer thuis in categorie 2: seks voor het plezier. Want meestal vermindert de passie evenredig met het aantal ontmoetingen. Blijft de magie bestaan, dan kan je spreken van heel goede seksvrienden, maar is dat liefde? Misschien wel? Of is liefde enkel een waanidee dat blijft duren zolang beide partijen er in geloven? Of is liefde gewoon jezelf super voelen in het gezelschap van de andere partij? Dat kan echter dan weer een vorm van egoïsme zijn: het is niet omdat de ene zich super voelt, dat de andere dat gelijkaardig ervaart.

Ikzelf denk dat echte liefde vooral een vorm van opoffering in de positieve zin is. Liefde bewijs je niet door 1.000 keer “Ik hou van jou” te fluisteren – dat is alweer het simpele Hollywoodverhaal – wel door je in de plaats van de ander te stellen en haar/hem tegemoet te komen in haar/zijn smaak, voorkeuren, inzichten, niet enkel seksueel, ook moreel, intellectueel, emotioneel, tout court: alles wat eindigt op “eel”. Als beide partners spontaan zulk empatisch altruïsme voor elkaar opbrengen, dan pas kan je spreken over liefde. Doch nogmaals: vergeet het financiële aspect niet! Mijn betovergrootmoeder beweerde: “Als de armoe aan de deur klopt, vliegt de liefde door het venster.” Kijk om je heen, en je merkt dat het een realistische spreuk is. Weinige liefdes overleven de “slechte dagen”, elke dag bokes met confituur van den Aldi – Tamara! – vreten, rondlopen in 2e handskleding van de Zeeman en wonen in een kruipkot met lekkende kranen, het is niet positief voor de libido. “Ik hou van jou” degenereert naar “Hou je kop, lul/kut!” en de borden vliegen in het rond. Gezelligheid troef.

Voorts is er nog een monster dat altijd op de loer ligt, meestal wordt dat beest gevoed door de onzekerheid van één der partners, het kan zeer gevaarlijk zijn en het heet “jaloezie”. Er wordt dikwijls geluld over “gezonde jaloezie”, ik geloof daar niet in: die heeft nooit iets met liefde te maken, maar alles met eng egocentrisme, freakerig controlegedrag & dominante bezitsdrang. Nog erger is, dat degenen die zich “gezond jaloers” verklaren, zélf onbetrouwbaar zijn: de dubbelmoraal van de hypocriet. Hoe dan ook, als er iets totaal overbodig is, dan is het wel jaloezie. Indien jouw partner jou effectief wil verlaten – voor eender welke reden – zal de grootste jaloezie dat niet tegenhouden, wel integendeel, het versnelt de breuk.

Besluit: nooit jaloers zijn, het is pure tijdverspilling. Een breeddenkend koppel met een vrije moraal heeft meer kans op slagen dan het type “eeuwige trouw” stel, het woord “bedrog” zal dan rap vallen, zelfs als de partner nog maar kijkt naar ander. Ik vind dat trouwens een vies woord. Bedrog gaat niet zodanig om seks met een ander, wel om de leugens en de gekwetste ijdelheid, het breken van de zo hooggeprezen “trouw” die volgens mij in je hoofd moet zitten en niet lichamelijk gebonden hoeft te zijn. Samen of apart al eens vreemd gaan – met wederzijdse toestemming – is de boodschap: dan zal de waakvlam van een bijna uitgedoofde relatie – de routine, de sleur, weet je wel – terug een spetterend vuur worden, wees maar gerust. Gecontroleerd overspel is de beste remedie om als koppel te blijven genieten van seks. Dus hop met de geit en de bok: trio, partnerruil en orgie er op los!

Wat betreft goede seks: met liefde als vertrekpunt is dat niet gegarandeerd. Je kan eerder verliefd (zelfs verslaafd) worden op iemand die goed in bed is. Of dat tot liefde groeit is dan weer een ander gecompliceerd verhaal: het is alleszins mogelijk en het voordeel is dat de seks al zeker ok is! Je kan het dus beter omdraaien: “liefde uit seks” is realistischer dan “seks uit liefde”, je hebt meer kans tot slagen. Want zelfs al heb je een intens wegzwevend kriebels-in-de-buik gevoel voor elkaar, als de seks slecht blijkt te zijn, is de liefde algauw over and out. En dan heb je nog maar één mogelijkheid: mijn unieke Vrijschool! Even reclame mag wel hé.

2 – Seks voor het plezier

sexfriends 1 en 2

Zoals ik net vertelde: uit goede seks kan liefde ontstaan, maar het hoeft niet. Als je beiden gewoon kan genieten is dat een zeer leuke invulling van je vrije tijd. Seksvrienden hebben het geweldige voordeel dat ze liever neuken dan wakker te liggen over eeuwige liefdesproblemen van verliefde koppels, zoals daar zijn: 1 – “Houd hij/zij wel van mij?” 2 – “Is hij/zij mij wel trouw?” 3 – “Blijft dit voor eeuwig duren?” 4 – “Wil hij/zij een liefdeskindje van mij?” 5 – “Vallen zijn/haar ouders mee? My God! Hou je kop en neuk!

De vrije ongebondenheid is dus een troef, maar zo simpel is het niet altijd. Het kan groeien tot liefde, het kan evengoed afspringen. In beide gevallen is er geen man of vrouw over boord: het gaat om de levenservaring die je wapent voor de toekomst: amai, is dat niet mooi verwoord?

Conclusie: vrije seks zonder liefde is dik ok, voorwaarde is dat je (alweer) niet jaloers kan/mag zijn, en dat je de goede seks niet gaat verwarren met liefde, en die laatste opdracht is de zwaarste. Want het vlees is zwak nietwaar, en als de emotie, gecombineerd met echte of valse passie (gangseks!) toeslaat kan dat uitdraaien op de bekende koeienogenverliefde blik met de meest verschrikkelijke gevolgen, je bent gewaarschuwd!

3 – Betaalde seks

sex voor geld

Als het een goede hoer is en je hebt er zin in, om eender welke reden, en je beschikt over de financiële middelen: go for it! Betalen voor eender welk genot is het leven zélf, al de rest is zever in pakskes. De beste keuze prijs/kwaliteit ben ik uiteraard. Even reclame mag wel hé.

Maar nu genoeg geluld!

Dikke geile zoenen,

xxxxx

Hot Marijke